Juttuni oli julkaistu Morossa!

Kirjoitin journalismin 1. kurssin aikana muun muassa kritiikin Sannin uusimmasta levystä ja se on julkaistu Morossa. Tää oli todella siisti kokemus, että oma tekstini oli päässyt lehteen! 🙂

Löydät sen täältä: http://moro.aamulehti.fi/2016/11/14/tama-sanni-erottuu-maailman-muista-sanneista/

//Update: Linkistä ei enää nykyään pääse lukemaan kritiikkiäni, joten se on tässä luettavana:

Tämä Sanni erottuu maailman muista Sanneista

Artisti Sanni Kurkisuo, joka käyttää artistinimeä SANNI, julkaisi 7. lokakuuta uransa kolmannen levyn. Se kantaa nimeä SANNI. Nimi on varmaan tullut siitä, että yksi levyn kahdestatoista biisistä on nimeltään SANNI, mikä on aika yleinen taktiikka artistien levyissä. Tai kuka tietää, ehkä tämä levy on kaikista Sannin levyistä henkilökohtaisin Sannille itselleen…

Sannin levyssä on sekä hyviä että huonoja puolia. Hyviä puolia on kuitenkin enemmän.

Sannin kaikki levyt ovat keskittyneet enimmäkseen Sannin epäreiluihin seurustelusuhteisiin, joten Sanni on sanoittanut biisinsä itse. Se on ehdottomasti yksi tämän levyn plussa! Tuntuu siltä, että nykyään yhä useammat artistit ovat halunneet osallistua biisiensä sanoituksien tekoon ja arvostan sitä. Sen ansiosta artisti saattaa jopa kasvattaa menestystään yhä enemmän.

Mielestäni levyn kansi on hieman epäonnistunut, sillä Sanni poseeraa siinä jotenkin niin väsyneen näköisenä. Tykkään kuitenkin kaksinkertaisesta, heijastuvasta SANNI-tekstistä ja, että teksti on näkyvällä paikalla ja näkyvässä asemassa kannessa. Kannessa on myös pirteät värit.

Tykkään Sannin laulutavasta. Sanni on rohkea ja itsevarma laulaja ja on siten hyvä esimerkki niille, jotka ovat epävarmoja olemaan oma itsensä. Myös levyn äänimaailma on todella monipuolinen. Biiseissä on hyvä meininki ja uskon, että Sannin keikoilla niiden mukana voisi laulaa ihan mukana ja pomppia. Jokaisessa levyn biisissä on jotain hyvää eli mikään biisi ei ole kokonaisuudessaan huono, mutta biisit ovat kuitenkin todella samankaltaisia, mikä hieman häiritsee minua.

Levyssä on mukana kaksi rap-artistia: Paperi-T ja Cheek. Paperi-T ei kuulu lempiartisteihini, mutta hänen soolonsa kuitenkin sopii levyn Oo se kun oot-biisiin ihan hyvin. Myös Ku Kanyee Kanyee-biisillä fiittaavan Cheekin soolo sopii biisin meininkiin, mutta olisihan Cheekiltä toki voinut odottaa parempaakin, koska tykkään enemmän Cheekin musasta kuin Paperi-T:n musasta.

Levyn huono puoli on myös se, että levyn pystyy kuuntelemaan puhki liiankin äkkiä lyhyellä ajalla, jos biisejä kuuntelee lähes päivittäin (tai sitten sillä tavalla käy vain ei-faneille, heh!). Itselleni kävi niin. Levy kuulosti paremmalta pari viikkoa sitten kuin nyt. Silti kuuntelen joitakin levyn biisejä vieläkin päivittäin samalla kun teen vaikka läksyjä, kun olen kuitenkin lisännyt niitä biisejä omalle soittolistalleni.

Olen kuullut, että jotkut fanit pystyvät samaistumaan Sannin biiseihin. Itse en ole Sannin fani, mutta minulla herää myötätunto Sannin biisejä kuunnellessa. Onhan niissä joissakin biiseissä kuitenkin rankka sanoma. Eräiden lehtiartikkelien mukaan tässä kyseisessä Sannin levyssä on kuitenkin enemmän kirkkautta, iloisuutta ja raikkautta ilmeisesti verraten Sannin aiempiin levyihin. Sekin on kyllä totta. Mielestäni SANNI-levyn ”Trampoliini” on yksi hyvä esimerkkibiisi, joka tuo levyyn hieman positiivisempaa sanomaa ja vaihtelua. On hyvä, että levyn biiseissä herää myös optimistisuus.

Olen popmusiikin ystävä ja lähes kaikenlainen popmusiikki kolahtaa minuun. Koska olen aika kaikkiruokainen musiikin suhteen, kuuntelin uteliaana Sannin uutta levyä melkein heti kun sitä pystyi kuuntelemaan Spotifysta levyn julkaisupäivänä.

Asteikolla 1-6 annan tälle Sannin levylle numeron 3.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s