Tervetuloa mediantäyteisen elämäni pariin! -Viestintälinja Sofian näkökulmasta

Hei!

Olen Sofia ja käyn ensimmäistä lukiovuottani Sammon keskuslukion viestintälinjalla. Harrastan kanteleensoittoa ja olen myös käynyt viime syyskuusta lähtien Monitoimitalolla, missä olen saanut toista näkökulmaa viestinnän opintoihin suunnittelemalla videon käsikirjoitusta, opettelemalla videon muokkausohjelman käyttöä sekä työskentelemällä ohjaamossa ja kuvaamalla keikkoja bändi-iltoina.

Aloitin siis opiskelut viestintälinjalla viime elokuussa, mutta valitettavasti minulla on ollut niin paljon hommia heti näin lukion alussa ja totuttelemista osittain digitaaliseen opiskeluun, että ehdin vasta nyt aloittaa tämän blogini päivittämisen. Ideana siis on, että tämän blogin kautta pääsette seuraamaan, millaista viestintälinjalla on minun näkökulmastani, tarinoin tänne aina jotain viestinnän kursseiltani ja kerron fiiliksiä. Kirjoitan tänne asioita hyvin rennolla ja positiivisella asenteella.

Näin aluksi voisin hieman kertoa, mistä sain idean mennä viestintälinjalle. Noh, tuttujen kautta. Muutenkin minua kiinnostaa viestintä ja olen ajatellut työskennellä viestinnän alalla tulevaisuudessa. Halusin lukion normikurssien rinnalle jotain ns. extraa ja tämä viestintälinja tarjoaa juuri sellaista haluamaani extraa, sillä minusta tuntuu, että viestintä on minun juttuni, enkä ole katunut, että hain tällaiselle linjalle. Olen huomannut, että minun vahvuuksiini kuuluu monet luovat taidot, kuten musiikki, kuvaamataito ja kirjoittaminen, joita varmasti voin hyödyntää monilla viestinnän kursseilla. Minulla on myös kokemusta Yle TV2:n tet-harjoittelusta.

Ensimmäinen viestinnänkurssini oli kaikille viestintälinjalaisille pakollinen Perehdytyskurssi (VIK1), mikä tarjosi meille pohjan tuleville viestinnän kursseille. Kurssi oli mukavan rento muiden uuvuttavien kurssien rinnalla.

Teimme siellä monenlaisia töitä. Aika helppo tehtävä oli hyvän ja huonon maun erottelu. Siinä sai olla luova ja lisäillä Wordiin kuvia, jotka kuvaavat ja kertovat omaa käsitystä hyvästä ja huonosta mausta ilman tekstiä.

Kurssin haastava tehtävä oli vastamielipidekirjoitukseni aiheen keksiminen. Kyllä se aihe sitten lopulta löytyi, vaikka siinä aiheen löytämisessä kestikin. Kirjoitin vastineen eräästä Tamperelainen-lehden artikkelista, jossa oltiin sitä mieltä, että Pikku Kakkosen puisto pitäisi rauhoittaa Pokémon Go-pelaajilta lapsille. Jos kiinnostaa, niin voit lukea sen seuraavasta postauksestani.

Toivottavasti sinä, joka luet tätä, nautit minun postauksistani! Koitan itsekin tehdä postauksistani mahdollisimman mieluisia luettavia.

Tästä se siis lähtee! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s