VIK2 JOURNALISMI 1 -kurssin kuulumisia

Toinen viestinnänkurssini oli journalismin 1.kurssi, joka juuri loppui. Tykkäsin siitä kurssista todella paljon ja opin kaikenlaista!

Teimme kurssin aikana seuraavat työt: heti aluksi Minä ja media -teksti ja sitten kritiikki, kolumni, uutinen ja kommentti sekä henkilöjuttu ja reportaasi. Uutisen sai tehdä parityönä. Sai itse valita, tekeekö henkilöjutun, reportaasin vai molemmat. Jos teki molemmat, parempi arvosana huomioitiin kurssiarvioinnissa. Itse tein molemmat, koska halusin oppia, miten ne molemmat juttutyypit kirjoitetaan, vaikka olinkin saanut jo jonkinlaista kuvaa reportaasista tiimijakson Valoviikkoihin liittyvän, yhdessä tiimini kanssa kirjoitetun reportaasin kautta. Aluksi ajattelin, että henkilöjutun kirjoittaminen olisi vaikeampaa kuin reportaasi, mutta se asia olikin päinvastoin. Mielestäni reportaasin kirjoittaminen oli haastavampaa, sillä oma näkemys jäi ehkä liian vähälle huomiolle tekstissäni.

Useat juttutyypit olivat helppoja kirjoitettavia minulle, sillä sain kirjoittaa minulle tutuista, mieluisista aiheista ja muutenkin kirjoittaminen on vahvuuteni, kuten aiemmissa postauksissa mainitsin. Seuraavasta postauksestani voit lukea kritiikkikirjoitukseni Sannin levystä.

Onhan kurssilla tietysti aina jokin kompastuskivi. Itselleni kolumni oli kurssin haastavin juttutyyppi, sillä olin valinnut siihen sellaisen aiheen, josta minulla ei ollut selvää mielipidettä. Muutenkin viimeistelin sen silloin, kun oli jo ilta, joten väsymyskin alkoi jo painaa päälle ja tekstiä ei enää syntynyt. Kolumnin kirjoittaminen oli kuitenkin minulle todella opettavainen kokemus.

Aion ehdottomasti mennä journalismin 2.kurssille, sillä minulle on ehtinyt tulla jo ikävä journalismin tunteja, hehee! ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s