Median makupaloja -luentopäiväkirja Luento 2. Juha Hiitelä, urheilutoimittaja & NHL-kirjeenvaihtaja (ti 11.10.-16)

Juha Hiitelä on töissä Ilta-Sanomissa. Hän pääsi alalle käymällä viestintälinjan Messukylässä ja kauppakorkeakoulun. NHL-kirjeenvaihtajana hän on seurannut työkseen vain NHL:ää. Hiitelän ensimmäinen juttu NHL-kirjeenvaihtajana on artikkeli Ville Heinosta. Urheilutoimittajan työssä hän suurimmaksi osaksi katsoo urheilua TV:stä, sekä kotimaista että ulkomaalaista urheilua. Hiitelä itse seuraa mieluiten jääkiekkoa. Vapaa-aikanaan hän lukee urheilukirjoja ja seuraa baseballia.

Hiitelän työpäivä alkaa yleensä kello 10 urheilutoimituksen työntekijöiden aamukokouksen merkeissä. Hänen työpäiväänsä kuuluu ihmisille soittaminen, sekä tutuille että pelaajille. Urheilutoimituksessa kirjoitetaan mielipidetekstejä urheilusta. Mieluiten Hiitelä kirjoittaa kolumneja, sillä hän kirjoittaa ja reagoi nopeasti. Hänen työnsä tavoite on, että lukija ei pety lukemaansa. Kirjeenvaihtajille tulee vähän palautetta, mutta puhelinpalautteita tulee yleensä eläkeläisiltä.

Itse en urheilua erityisemmin seuraa. Hämmästyin kuitenkin, että vaikka NHL-kirjeenvaihtajan työ kuulosti aluksi mielenkiintoiselta, niin luennon jälkeen totesin, että aihe ei ole minun juttuni. Äitini serkku on ollut SM-liigan ja Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja, joten oli hauska tutustua tämän luennon kautta myös tällaiseen urheilutoimituksen alaan. Tykkäsin myös Hiitelän paradoksaalisesta ja mieleenpainuvasta lausahduksesta luennon lopuksi: “Älä lue urheilusta! Lue kaikkia muita kirjoja, paitsi urheilua! Älä katsele urheilua, vaan katso tosi-TV:tä!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s