Median makupaloja -luentopäiväkirja Luento 4. Ville Rossi, näyttelijä (ti 13.12.-16)

Ville Rossi on monelle tuttu Ylen Uusi Päivä – eli UP-sarjasta, jossa hän näyttelee Roni Sireniä. Hän on ollut töissä UP:ssa kolme vuotta. Ilmaisutaidon opettaja Jyri Siimes ehdotti Rossille UP:seen hakemista. Keväällä 2015 Rossi valmistui Sammon keskuslukiosta. Hän kertoi, että hänen koulumenestyksensä oli huonoa ja hän joutui tuplaamaan monia kursseja uudestaan. Hän opiskeli viestintälinjalla ja kävi kaikki viestinnän peruskurssit (VIK 1-6). Alun perin hänellä oli suunnitelmissa tulla Samkeen opiskelemaan ääntä, koska hänellä oli haaveena päästä töihin radioon. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen Rossi on yrittänyt päästä NäTyyn ja yliopistolle opiskelemaan journalistiikkaa.

Rossi kertoi, että näyttelijän työstä 90% on odottamista, mikä tarkoittaa “duunia 30 sekunttia 10 minuutin välein”. Näyttelijältä vaaditaan verkostoitumista. Kannattaa myös opiskella muitakin viestinnänkursseja kuin vain ilmaisutaitoa. Näyttelijänä tehdään myös erilaisia projekteja opiskelun aikana. Näyttelijän ammatissa tarvitaan paljon yhteistyötaitoja.

Rossi on on harrastanut paljon musiikkia. Hän laulaa, soittaa kitaraa ja kuuntelee heviä. Musiikki on auttanut häntä työssään: “Näyttelijän työssä mikään ei ole liikaa, sillä näyttelijällä on harvoin turhia taitoja. Laulava näyttelijä on paljon arvostetumpi työmarkkinoilla kuin kuin niin sanottu ‘pelkkä’ näyttelijä.”Näyttelijänä Rossi suostuu tekemään melkein mitä vain. Hänestä näyttelemisessä on hienoa elää tavallaan montaa eri elämää ja mitä kauempana roolihahmo on omasta persoonallisuudesta, sitä helpompi sitä on näytellä. Omaan rooliin pystyy vaikuttamaan paljon. Joitakin kohtaustilanteita pitää miettiä enemmän, esimerkiksi jos pitäisi näytellä suurta tunnepurkausta.

Rossi kertoi pelkäävänsä näyttelijänä eniten yksityisyyden menettämistä. Sosiaalisessa mediassa häntä ahdistaa eniten. Näyttelijän ammatin hienous on kaukana, kun hänen kasvonsa tunnetaan. Hän kuitenkin aikoo työskennellä edelleen media-alalla jatkossakin, tavalla tai toisella. Media-ala kiehtoo häntä, sillä se on monipuolista ja muuttuvaa.

Mielestäni luento oli ehkä yksi mielenkiintoisimmista tältä kurssilta, koska Ville Rossi oli valmistunut Samkesta ja oli lähellä meidän ikäluokkaa. Se oli tuli minulle uutena tietona, että näyttelijät eivät opettele repliikkejä televisiossa ulkoa, toisin kuin teatterissa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s