Median makupaloja -luentopäiväkirja Luento 5. Anni Vuohensilta, tubettaja (ti 17.1.-17)

Anni Vuohensilta on Youtube-kanava Hydraulic Press Channelin eli HPC:n toinen osapuoli. Hän tekee videoita Hydraulic Press Channelin kanavalle yhdessä miehensä Lauri Vuohensillan kanssa. Kanavansa videoilla he haluavat optimoida oman näkemyksensä. Tämä messukyläläinen kaksikko perusti HPC:n viime maaliskuussa 2016. Aluksi kanava ei saanut kovinkaan suurta suosiota osakseen. Yhdessä vaiheessa kuitenkin sitä jaettiin, se sai peukkuja ja sitten pääsi etusivulle. Luentopäivänä HPC-kanavalla oli kuusi ja puoli miljoonaa katsojaa eli kyllä HPC on lopulta sen suosionkin saavuttanut. Hydraulic Press Channelilla on 15-40-vuotiaita katsojia. Joka päivä tilaajia on enemmän tullut lisää kuin lähtenyt. Tilaajien määrän lisääntyminen ei vaikuta mitenkään, vaan katselut merkitsevät.

Hydraulic Press Channelin ensimmäisissä videoissa ei ole valoa ja ne oli kuvattu kolmen euron pokkarikameralla. HPC aloitti yhdessä yössä ja amatöörikalustolla. Uran alussa heillä oli neuvotteluja Splayn, Unitedin ja Töttöröön kanssa. Tällä hetkelläkin he saavat neuvotteluapua Splayltä ulkomaankiertueesta. Kun miljoona tilaajaa tuli täyteen, kasvu hyytyi. Hydraulic Press Channelia voi verrata vaikkapa Youtuben kielinaiseen, Sara Forsbergiin.

Hydraulic Press Channel on tehnyt yhteistyötä Valkoisen talon kanssa.  Lisäksi HPC on tehnyt brändiyhteistyötä ja Vuohensilta tekee paljon juttuja Roni Bäckin kanssa. Hydraulic Press Channel voi ottaa hyvin rajatun määrän yhteisvideoita. Duudsonien tilaajat olivat heistä innoissaan. Vuohensilta kertoi nippelitiedon, että he aikoivat kuvata Duudsonien kanssa videon lähiaikoina luentopäivän jälkeen, jota hän sanoi odottavansa todella paljon. HPC:llä on myös paljon live-prässäyskeikkoja, joista katsojat ovat innostuneet. HPC:llä on myös oma fanikauppa Printmotor Hydraulic Press Channel.

Hydraulic Press Channel oli ensimmäistä kertaa Tubeconissa viime elokuussa 2016. Vuohensilta kuvaili luennollaan, kuinka ensin Tubeconissa kaikki yleisössä huusivat Arttu Lindemania ja sitten hiljenivät, kun HPC voittikin kategoriassa.

Vuohensilta on käynyt viestintälinjan. Silloin häntä ei kiinnostanut videoeditointikurssi. Hän ja hänen miehensä ovat kuitenkin tähän mennessä saaneet paljon kokemusta ja koulutusta. Vuohensilta havainnollistaa, ettei kannata miettiä koskaan tubettajana “mulla menee nyt tosi hyvin, pärjään varmaan tällä tavoin 40 vuotta”. Kukaan ei tee töitä Vuohensillan puolesta, jos hän on lomalla. Silloin, kun Vuohensilta on lomalla, hän työskentelee Facebookissa, Instagramissa ynnä muissa sosiaalisen median palveluissa ja vastaa kommentteihin. Vuohensilta katsoo itse yllättävän vähän Youtube-videoita.

Luento oli siitä mielenkiintoinen, että se oli ajankohtainen minun elämässäni, sillä seuraan useita tubettajia ja olinkin kuullut Hydraulic Press Channelistä aikaisemmin ja katsonut Tubeconia TV:stä viime syksynä. Anni Vuohensilta totesi luennollaan “Jos ei tee mitään eteenpäin, menee varmasti taaksepäin”. Se lause oli todella inspiroiva ja se lause on kyllä totta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s