Fiilikset 3.jakson viestinnästä jälkikäteen osa 1: valokuvaus 1

Tätä 4.jaksoa on kulunut jo muutamia viikkoja ja hyvin fiiliksin aloitin silloin sen jakson. Kokeenpalautukset olivat viime viikolla ja tuli tosi hyviä numeroita! Olen kaikin puolin tyytyväinen työni tulokseen ja avoimin mielin & optimistisesti toivon, että tämäkin jakso sujuu yhtä hyvin kuin muutkin jaksot tähänkin mennessä. 🙂

Nyt voitaisiin kuitenkin jotenkin yrittää palata aikakoneella hetkeksi viime jakson aikana suorittamiini viestinnän kursseihin: VIK3 (valokuvaus 1) & VIK11 (ilmaisutaito 2). Tässä postauksessani käsittelen toista niistä kursseista, valokuvauskurssia (toisen kurssin, eli ilmasutaidonkurssin, fiilikset löytyvät nextistä postauksestani. Lue toki sekin ja myös tämä postaus loppuun 🙂 ). Tykkäsin kummastakin kurssista kovasti! Vaikka valokuvaustunnit olivatkin sijoitettu just sille koodille lukkariin, kun motivaatio voisi olla ihan nollissa ja väsymys aivan sietämätön, niin siltikin mun mielestä se oli ehdottomasti worth it!

Valokuvauskurssilla opin siis kaikenlaista valokuvaamisesta ja kameran käytöstä sekä sen asetuksista. Pimiössä oli kiva käydä kurssin lopussa, vaikka etikan haju olikin aika epämiellyttävä.

Niinkuin varmasti moni, myös minä tein aika paljon virheitä kurssin aikana asioita opetellessani, mutta harjoittelin tietenkin kuvaamista ahkerasti kaikesta huolimatta ja jatkoin yrittämistä, koska virheistä ei pidä lannistua ja yrittäminen aina palkitaan! En tehnyt sitä ainoastaan siksi, että se on koulutyö, vaan myös ihan omaksi ilokseni. Ja enhän ole toki mikään ammattikuvaaja, mutta se ainakin riittää mulle, että ainakin itse tykkään niistä ottamistani kuvista. Lisäksi tykkään muistella hyviä hetkiä niiden kautta ja haikailla niiden hyvien hetkien perään.

Vaikka monet varmasti aina huomaavat mun seurassa aikaa viettäessään, että otan kuvia vähän kaikesta, oli kyse kahvitteluhetkistä keskustan kahviloissa tai ulkoilulenkistä lähimetsässä, niin silti osaan myös nauttia niistä hetkistä ja laittaa kameran välillä myös syrjään. Kaikkein parhaimmat muistot voivat tallentua mieleen ja muistiin myös siten, kun niitä ihastelee vain omin silmin, eikä vain kameran linssin/pienen ruudun kautta.

Otan tosi monet kuvat omalla kännykälläni, koska siinä on niin hyvä kamera ja välillä kuvaan myös järkkärillä. Käytin vaivaa ja aikaa valokuvauskurssin portfolion laatimiseen ja täyttämiseen. Sekin merkitsi sitä, että olin aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Välttämättä kaikki, jotka portfolioni kuvat ovat nähneet, eivät pidä niitä kaikkia niin hienoina kuvina kuin itse pidän. Se ei kuitenkaan haittaa minua, virheistä oppii ja aion ehdottomasti mennä valokuvaus 2 -kurssille ensi vuoden keväänä lukuloman saattelemana. Siihen asti haluan kehittyä ja harjoitella kuvaamista yhä vain intohimoisemmin ja kovemmin! Inspiraationani toimivat aina mm. Konsta Punkka, Janita Autio, Heikki Salonen ja Eeva Mäkinen. Hekään eivät ole täydellisiä, sekin pitää muistaa, koska hekin opettelevat ja oppivat kaikenlaista somesuosionsa varrella. Uteliaisuus kohti uusia kuvaushaasteita, sillä pääsee jo pitkälle! Se kannattaa pitää mielessä! ❤

Sofia

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s