VIK07: Journalismi 2

Hei,

4.jakso on jo takana päin ja viimeinen jakso eli 5.jakso alkoi viime viikolla. Tämän 5.jakson jälkeen (toisin sanoen 6 vkon päästä) alkaa sitten kesäloma, ihanaa! Kuusi viikkoa ei ole enää kovinkaan paljon. Aina se lukuvuosi vain menee tosi nopsaan, hassua.

Ajattelin tulla kertomaan tänne blogiini kuitenkin nyt fiiliksiä journalismin 2.kurssista, jonka kävin viime jaksossa. Kurssilla teimme gallupin, kolumnin, henkilöjutun, reportaasin ja TV-videon. Lisäksi vierailimme Aamulehdessä ja Voionmaan opistolla. Ne vierailut olivat todella mielenkiintoisia. Myös eräs harjoittelija tuli pitämään meille muutamia tunteja.

Kurssitöistä lempparini oli varmaan gallup, koska emme olleet tehneet sellaista journalismin 1.kurssilla. Menin haastattelemaan konservatorion opiskelijoita ja muusikkoja. Kysyin heiltä, että mitä soittimia he soittavat, kuinka kauan he ovat soittaneet ja miksi he soittavat juuri kyseisiä soittimia. Aluksi tietenkin tuntui oudolta mennä puhumaan ventovieraille ihmisille, mutta pikkuhiljaa se alkoi luonnistua. Haastattelin eri ikäisiä ihmisiä ja sain erilaisia vastauksia, mikä teki haastatteluista mielenkiintoisia. Ja kun itsekin käyn soittotunneilla siellä samassa paikassa, niin oli kiva tarkastella paikkaa eri näkökulmasta. Gallupista tuli todella onnistunut!

Kurssin aikana opin yhä enemmän toimitustyön taitoja ja myös enemmän itse toimittajan työstä. Vierailujen kautta sain tietoja viestinnän alan opinnoista. Kehityin myös kirjoittamisessa ja opin uudenlaisia tekniikoita saada inspiraatiota.

Tykkäsin journalismin 2.kurssista. Kirjoittaminen on selvästi vahvuuteni ja sainkin journalismin 2.kurssin kurssiarvosanaksi 9 🙂

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s